Toeristische info

Bekijk de verrassende bezienswaardigheden van onze regio en boek een arrangement. Lees meer

Volgende
Intocht Sinterklaas in Sassenheim

Intocht Sinterklaas in Sassenheim

16 nov 2024,
13:30 uur - 17:00 uur

Sassenheim

Op zaterdag 16 november 2024 verwelkomt Sassenheim de gezellige Sinterklaasintocht. Sinterklaas heeft ons al laten weten dat hij enorm uitkijkt naar deze feestelijke dag, waarop hij samen met zijn roetveegpieten de kinderen van Sassenheim zal verblijden met lekkernijen en cadeaus.

Programma van de Sinterklaasintocht Sassenheim

De feestelijke gebeurtenis begint om 13:30 uur wanneer de Pakjesboot aanmeert bij de Oosthaven (naast de brandweer). Na de aankomst worden Sinterklaas en zijn Pieten hartelijk verwelkomd door de burgemeester.

Vervolgens zal de Sint zijn paard bestijgen, en onder begeleiding van de jeugdband van Adest Musica, door de Molenstraat richting het centrum rijden. Ook de circuspieten zullen deel uitmaken van de festiviteiten in Sassenheim. Na de rondrit door het centrum neemt Sinterklaas plaats op zijn stoel bij de ingang van het park. Kinderen krijgen de kans om met Sinterklaas op de foto te gaan. Uiteraard zullen de Pieten ook rondlopen, dus mis je kans niet om met je favoriete Piet op de foto te gaan.

Glutenvrije pieten

Sinterklaas heeft ook dit jaar speciaal voor kinderen met een glutenallergie gezorgd. Er zullen speciale Glutenvrije Pieten aanwezig zijn die herkenbaar zijn aan hun groene pakken en schorten. Hoewel deze Pieten niet met alle kinderen persoonlijk kunnen begroeten, is het belangrijk om te weten dat zij er zijn voor kinderen met een glutenallergie.

Verkeersinformatie

Houd rekening met verkeersafzettingen in en rondom het centrum van Sassenheim tussen 13:15 en 16:00 uur. Deze afzettingen zijn noodzakelijk om de veiligheid en het verloop van de intocht te waarborgen.